CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

07 September 2009

Ko Main Serbu je yek?!

Satu hari Rabu yg aman damai tetibe telah diserang dua org agen Bank R****** (nama sebenar dirahsiakan sbb kesian!). Tgh sebok2 prepare untuk kelas pagi tu tetibe 2 mamat ni masuk bilik PSH & terus serang aku. Eee.. apahal plak dtg kat aku nih...rupe2nya nak promote kad kredit. Arrghhh..tak suka! aku dah cakap takmo tapi org tu berkeras nak soh aku tolong dia. "You isi sajela..you tak mao nnt after six month nanti you hantar surat utk terminate. You tolong I cukupkan kuota, bg I dapat komisen saja..". WTH!!! Apahal plak aku nak kene tolong ko?! Kata aku dalam hati. So aku cakapla TAKNAK. Tp org tu degil gak so dia keluarkan lg free gift utk tarik perhatian aku. EE...cane aku nak lari nih. Nak print sheet utk student kang telambat lak masuk kelas. Akibat terlalu geram & dah tak tau cane nak halau makhluk tu aku pon isi la.. Isi ape jer pon..sign dokumen die je. Bukan 1 tp banyak!! Aku tnye la nape banyak sangat ni, rupa2nya aku telah apply untuk several banks! Eeeiii... *^$^#@% tul la.. nak wat cane, nasik dah jadi bubur ayam. Tp lom sempat jadi bubur nanti taula aku nak wat ape. Tunggula kad2 kredit tu sampai nanti. Tak sampai 6 bulan aku akan terminate! warrghh..marah sungguh! Nak tengok ape yg die bagi?? haa.. ni dia


Ada set manicure, multi-function laser pointer & jam tangan. (org len dpt dua item, aku dpt 3. kuikuikui.. =P)


6 comments:

mzhany said...

ira try ckp cmni kt bro tuh

"gaji sy rm800 sebulan, layak tak? agak2 approve tak?"

hahaha,
mmbe hany slalu ckp cmtu kalu ade org pomot cc nih, slalunye org org tuh akan blah cmtu jer....

Mr_Rizal said...

kerana dia tau orang kita hati lembut, sebab tu mereka berkeras...!! tak perlu tunggu 6 bulan, kad sampai, pergi bank dan bgtau je diorang nak terminate, tak mo guna...!! kalau tunggu 6 bulan sure terguna...

oh!! satu lagi, satu borang yang iera sign, bermakna, iera akan apply up to 4 cc sekali gus...!! dan setiap cc yang approve, agen tu akan dapat 4*25 atau jumlah tepatnya, 1 borang RM100... 1 bulan, 10 borang dah cukup untuk dapat up to RM2.8k termasuk gaji...

P0cAhoNta$ said...

1. Td Ira dpt call dr one of the bank yg Ira mohon (mohonla sgt) kad kredit tu. So Ira terus cakap kata xmo pakai kad depa. Soon after cakap xnak pakai minah tu terus letak fon. Tula die makhluk2 tak senonoh yg keje kat bank tuh! -thnx mzhany

2. Haaa...sbb tu la mamat tu mtk tlg gak isi borang tu. Then pandai plak soh terminate only after 6 month! sbbnya kalo terminate b4 dat komisennye akan ditarik balik. well..who cares! haha -thnx Mr-Rizal

inatiffany said...

ira,next time ckp la u student collage.senang sikit nak lari.
hapy manicure!

Nora said...

baguih2 ira.. terus ckp xmo apply. lenkali makhluk camni paksa, tengking je dia. we have the rights! sesuki je nk paksa org. pastu, no manners.. hempas tipon. grrr!

P0cAhoNta$ said...

shina - haha, thnx! nak ckp student kolej pon xleh.. sbb aku dok kat meja pensyarah time tu.. =)

kak nora - tahla kak nora, sejak akhir2 ni sy slalu je jumpa/deal ngan org yg xleh nak deal dgn org lain. in other word, KURANG AJAR. hehe