CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 July 2009

Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin..

Dah lama x menulis & kali ni mesti tulis.

Pagi 29 Julai 2009. Masa ni aku ade kelas dari 8.15am sampai 1.30pm. Aku di sini mengajar sampai sakit tekak tapi dalam masa yang sama berlaku lak kejadian lain di tempat lain. Camtula life kita sebagai hamba Allah di mana-mana saja. Lps abih kelas aku pon kembali ke meja dan bukak emel & ape2 saje untuk update. Baca punya baca sekali terbaca satu status dari kawan aku "Innalillahi wainnailaihi rojiun. Sedekahkan al-fatihah buat Nurzihanie bt Shafiee (Nozy) yang telah meninggal dunia pagi ni..." (sumting like this la). tersentap kejap & aku baca status ni berulangkali sampaila kawan aku kat P2i mengesahkan berita ni & dia citer la skit cane leh berlaku..

Aku : Salam kakak. Bile arwah meninggal?
Kakak : Salam. pagi ni on the way nak g kerja.
Aku : Arwah meninggal sebab ape?
Kakak : Eksiden kete langgar pokok, terbakar & meletop. Cian.. anak dia baru 10 bulan..
Aku : Ya Allah..yeke..dah ajal die kan kak..arwah keje mana ek?
Kakak : sebelah blok p2i

Selain tu rupa2nya ada member P2i yang call tp aku x jawab sebab ada kelas & ada yg hntr sms bgtau pasal ni. Allah... lemahnye bile tau berita ni..terasa cepat btul arwah pegi. Aku mmg dh lama x jmpa arwah since aku benti keje kat P2i & sambung blaja & keje kat Kulim. Slalu tgk update dalam friendster je. Namun begitu, aku tak penah lupa rupa arwah, cara arwah, gaya arwah.. Nozy; seorg kwn yg byk ckp, peramah sgt, selambe je. Senang nak get along dgn dia. Tp.. aku dah x sempat jumpa arwah lagi. Arwah meninggal dunia pada umur muda..27 tahun. Dah ajal kan? Sapa yg mampu menolak.. Marila sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah. Berita tentang kemalangan arwah ada dalam blog2 rakan (Mr_Rizal , ~ a WaLk To RemEmBeR ^ ~) & paper metro. Amikla iktibar & sentiasalah kita persiapkan diri kita..

Buat Nozy,
Selamat tinggal teman. Semoga Nozy tenang di alam sana. Kite sentiasa sedekahkan Al-Fatihah utk Nozy..



4 comments:

Nora said...

salam ira... "moga roh nozy aman di sana, amin.."

akak lompat dr blog mzhany. bace entry ni, rupanye ex-p2i. belek entry lama, rupanye ira. kenal lar sgt.

jemput ke blog akak. wat masa ni akak set as private. akak email invitation kat email ira (yahoo). kalo ade email lain, bgtau lar yer..

P0cAhoNta$ said...

Salam kak nora.. time kasih sbb jenguk blog sy yg dh bersawang nih

Mr_Rizal said...

semua itu adalah dugaan... alfatihah

P0cAhoNta$ said...

Yup! Thnx Mr_Rizal for viewing my blog