CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 December 2009

Sana sini sebelum Awal Muharam

KULIM - tgh ujan lebat plak skang ni. harini satu hari hujan. pg td mendung je pastu ujan, pastu benti pastu ujan lg. lama dah tak menaip blog walhal byk sgt citer yg nak dikongsi. nak recall balik citer. tp x ikut sequence la ye

KUALA LUMPUR - "Awak pegi naik flight dengan KJ ye." Baik bos...hmm kene gi KL ada meeting perancangan Kebajikan Pelajar 2010. Haaa amik. Kami di unit sukan merancang macam2 aktiviti sampai tgh malam. Mata lebam/bengkak/ngantuk tu toksah citer la.. OK kite nantikan aktiviti tahun 2010. Zassss...!!

GEORGETOWN - "Kak long gerak ptg skit. Ujan tgh lebat skang ni." Begitula balasku bile Kak Ani tepon tanye kul bape nak gerak dr Kulim ke Penang. Mlm ni nak gi Pesta Pulau Pinang. Kalo ikut plan asal ptg tu mmg dh gerak dah tapi tiba2 ada plak benda yg nak kene setel. Dlm hati ni senanye nak nangis je rasa bila plan asal terganggu. Dah! Xmo ingat yg tu. So, mlm tu pegila kami berlima. Masuk je tapak pesta, kedai mula2 skali aku nampak kedai mesin jahit. hehehe. Aku ni minat sgt2 menjahit. Dah bertahun2 peram azam mgkin skrg ni la masa yg sesuai. Nak citer ttg azam menjahit, sbnrnya dah 2 kali pegi kursus tp dua2 tergendala. Yg 1st, sbb dah kene lapor diri kat Kulim, yg 2nd sbb kene g meeting pastu kursus pastu kursus lg. Skrg ni aku takmo tunggu lg dah. Azam mesti diteruskan. Jadi, terus masuk kedai tu dan belek2 mesin yg paling amatur (nyah lom pandai menjahit cam tukang jahit lg mak..) terus konfem nak beli. Yahoo!! ceq dah ada mesin jahit sendiri.. tapi simpan kat Penang dulu. Next week baru p amik kat umah Kak Ani. Skang ni tgh bz sampai nak mkn pon x sempat, tido pon x lena..

SEBERANG PERAI - Kami jd AJK Sambutan & Protokol. Adeh...Balik meeting di Poli, wat lak meeting di opis. Bla..bla..bla..dgn penuh dedikasi aku menerangkan perjalanan majlis tu nanti. Harap2 sume akan berjalan lancar. Sonok sgt sbb sume kwn2 bekerjasama membantu. Ape yg penting?? KERJASAMA..

KULIM - "Cik, saya x dapat join", "cik, si polan tarik diri", cik sana.. cik sini.. eh awk tau x saya & staf2 lain bertungkus lumus nak membantu awak tapi last2 minit bole awak buat mcm ni ye?! Maaf, saya dah tawar hati & lepas ni jangan harap saya akan bantu/libatkan awak lg dlm sebarang aktiviti especially S.U.K.A.N.!! Jangan ingat saya x penah wat sebelum ni. Sekian..

Alamak lapo la plak. Nak ngabihkan ayam percik buatan sendiri nih. Nyum2. Apa2 pon Selamat Menyambut Awal Muharram sume. Semoga azam yg kita wat utk tahun baru ni diberkati Allah & sentiasa dipermudahkan. Amin

3 comments:

Connie said...

Hye Iera, ni k. connie...

P0cAhoNta$ said...

Ye kak Connie, comment received =)

Zilda Faizal Ariffin said...

ala mama marah ka sal sukan 2..... zil minta maaf ye.... klu kami wat salah maafkan la..... syg la ngan apa yg kita ada dibiarka cam 2 ja.... zil minta maaf k.... klu ada ayat2 zil slama nia ada menguris hati mama..... papa pn zil syg kan mama....