CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

05 June 2010

Mula la nak hangin nih

Harini satu hari mmg mood nak berkerut jer. Sbnrnya bukan hari ni tapi khamis lepas (3 Jun). hehe. Adala satu masalah yg biarlah rahsia tu yg menyebabkan aku tak happy sepanjang hari. Tu dah satu. Lps tu tmbh plak dgn masalah kat opis yang betul2 wat aku hangin. Ada satu job kat opis yg dah lama dijalankan dgn satu company ni. Alih2 org atasan (kalo dia blah dari situ mmg kitorg wat kenduri kesyukuran! <- ni mmg tahap tak bisa tahan dah) bole bagi company kesyangan dia plak amik job tuh bebaru nih. So jd clash supplier la cmtuh. Pegila ngadap beliau soh cancelkan dgn supplier baru. Lps tu plak mtk beliau turun jmpa supplier asal sbb diorg nak pasang carta organisasi baru. Tak pasal2 beliau soh cabut balik soh ubah boh tmpt lain sbb kat situ die nak letak pigeonhole. Dah clash pulak dgn arahan asal dr KJ.. KJ pon mmg pening ngan beliau tuh apatah lg kitorg ni. Maka berlaku la perbalahan pertama secara halus antara aku ngn beliau. Perbalahan kedua: 2 event yg clash (x abih2 pasal clash). Kursus & sukan pelajar. Sama tarikh tapi dua2 boh nama aku. Tp sbnrnya kursus tu assigned utk pegawai A ATAU pegawai B. Ape lg, naik atas blk ngadap bos mohon pertimbangan bagila org lain pegi. Pegi jela weh.. untung ape.. bleh cukupkan 7 hari berkursus ko. Yes! Permohonan diluluskan tp beliau ni nak merungut kat aku jugak. Apahal??? P la marah org yg dok bg alasan mcm2 tu. Apsal? takut? ada kepentingan ke? Aku bagi reason beserta bukti kukuh ye. Harap maklum!

2 comments:

Mr_Rizal said...

politik opis pun memang sangat membahayakan...!!

P0cAhoNta$ said...

kipas byk kat opis. sbb tu 'sejuk & berangin' selalu