CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

30 August 2010

Tag tentang nama samaran

Mekaceh sbb mengabadikan nama daku utk tag kalian. Tu la.. jarang2 hapdet & blogwalking pon ada jugak tp lebih byk jd silent reader. Cheq malu nak tinggal jejak (bole eh cmtu?). Semoga lepas ni network fren akan berkembang sekembang2nya..

Nama samaran yang anda paling suka dalam hidup anda dan kenapa?

Kak Long ~ ni biase la.. nama panggilan utk family & saudara-mara & jiran kat Cheras dulu. drp yg kecik sampaila yg ke veteran sume panggil Kak Long. tp ada isu gak panggil Kak Long ni tp x igt dari sapa sbb bg die, die lebih tua dr aku tp kene panggil aku Kak Long gak. ish...

Irah ~ ni panggilan masa kecik2 dulu. aku ada sorang cousin yg mmg rapat dgn dia sampai skrg. dulu everytime cuti wajib balik bercuti ke umah dia kat penang. family dia la dok panggil aku Irah jd melekatla nama ni di kalangan saudara-mara belah ibu

Kawan Kite ~ haaaa yg ni spesel skit. masih lg berkait dgn nama Irah. disebabkan aku ni dok KL, jadi diorg ubah lak dari Irah jadi Kawan Kite.. kikiki. melekat la jap nama ni masa kecik2

Zaherah ~ ni panggilan arwah tok pada aku. macik aku yg jaga tok pon kekadang panggil aku Zaherah gak

Ire ~ yg ni puncanya cousin aku gak. Kak Ani. kakak kpd close cousin aku. bebaru ni je nama samaran ni berkumandang & melekat sampai skrg. sumenye dtg dr keluarga belah penang ni

Zahirah ~ ni panggilan masa skolah rendah + skolah menengah kat Cheras. sejuk je dgr org panggil nama ni. nape eh? sbb suka kot org panggil nama penuh. hehe

Ira ~ yg ni panggilan dari skolah teknik sampaila skrg. pendek skit kot nak sebut. dah terbiasa dgn nama skrg, bila address nama Ira dgn kwn2 skolah lama diorg blur. Ira mane lak nih?? hahaha. kdg2 tu Ira spelled as Eira pon ada. tak kisahla janji bunyi sama

Boleh berikan pendapat ikhlas yang ringkas tapi padat tentang blog yang tag award ini pada anda:

Sebenarnya ada 2 org yg tag haku dgn tajuk yg sama nih. Kira leh promote dua2 la. suke..suke..
  1. Kakak Nurul --<@ Kakak Nurul adalah x-opismet aku kat Cyberjaya dolu. sampai skrg mmg rindu kt kwn2 opis sana. Aku mmg kagum dgn semangat kakak melalui blog dia sbb penuh dgn info & citer menarik. kadang2 baca sampai tergelak. dan paling aku kagum bila kakak dah ada kedai online sendiri jual barang2 baby. sgt berguna
  2. Kakak Daisy --<@ Kakak Daisy pon adalah x-opismet aku gak. dolu igtkan akak garang tau sbb nampak mcm jarang senyum. hehe. tapi bila dah kenal baru tau. tak kenal maka x cinta kan? blog Kak Daisy ni penuh dgn citer masyarakat. mcm cerekarama. ekekeke. aku paling suka baca info sbb bg aku, org yg byk bg info ni adalah org yg byk membaca
Haaaa.. ni part yg best. Mengetag kawan2. Jaga2 Cik Salmah..

Takayun Ayu
Acun
Fathiyah
Helmiyani

6 comments:

Mr_Rizal said...

Kakak Daisy sekali pandang memang nampak macam kakak garang... ekekeke

P0cAhoNta$ said...

haaa kan? kan? dulu takut gak nak bertegur ngan kak daisy nih. tp lps dah sembang2 ngan kak siti & kak daisy join sama, harusla baik smpai skrg.. hehe

Tupperware Lover said...

wah.. banyaknya nama samaran.. tapi betul jugak kan, dar kecik sampai umo skang mesti banyak lst nama samaran tu :)tapi yg lucu nama -kawan kite- tu... unik!
nanti next entry saya try jawab tag u yer :)

ni saya log in guna id kat blog tupperware nun. dah type pjg2 baru prasan id lain... ~helmiyani~


http://tupperwarefactory.blogspot.com

cik daisy said...

hahaha!lawak lar eira ni. lebih2 lg part citer psl akak tu. yer, org kalo x kenai akak sure label akak ni sombong. tp eira plak kata akak 'garang'. kire org pertama lar kata gitu. x kenai maka x centa.. now dah jatuh centa haaaa..

P0cAhoNta$ said...

kak daisy, bukan sy je kata akak nmpk garang, rizal pon sama. haha

nixa said...

ko lupe satu nick name : ZAM