CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

03 April 2009

Word for the day -> THANK YOU (Part 1)

Satu pagi yang hening...

Student 2B : Cik Ira ade tak? Kami nak jumpa dia sat
Lecturer berkaitan: Iraaaaa..ni ade student nak jumpa
Cik Ira : Hah, nape sume nih?
Student 2B : Cik Ira..kami minta maaf...tak jadi nak wat jamuan harini.. Kite wat next week bleh tak?
Cik Ira : Hmm..yeke..takpela kalo camtu next week je la
Student 2B : Cik Ira tak bz ke?
Cik Ira : Tak bz kott... kalo bz pon saya akan cuba lari sebab saya dah penat sangat asik bz je minggu ni
Student 2B : Ok...time kasih Cik Ira..next week yer
Cik Ira : Ok...

Di satu tengahari yang indah, pada hari yang sama di ofis....

Kak Hani : Ira, jom naik atas, ada meeting
Ira : Meeting? Meeting ape tengah2 hari buta nih?
Kak Hani : Jom la...sume orang dah naik tuu
Ira : Pape je la...

So dengan perasaan yang tahapehape (hehehe ade lerr..) aku pon ikut la naik atas.. Memule dah menghala ke bilik meeting tetibe Kak Hani wat u-turn p kat bilik Kenari 2. Aku nampak ada ramai kat dalam bilik masakan. Owh...ajak makan laksa upenye..tp..eehhh takkk!! Bukan bilik masakan. Ni haaa kat Kenari 2 niih.. So dengan tersenyum cam dah bleh agak (sori ye saya terer agak2 nih walopon terkena gak!) aku pon pulas tombol pintu Kenari 2 tu... bukak je pintu..

"Allah selamatkan kamuuu, Allah selamatkan kamuuu, Allah selamatkan Mama Ira (mama ke cik eh? aiseh..lupe plak) Allah selamatkan kamuuu..

Waaaahhhh, opocot, aaaaa, terkejut!! (aksi tekejut nii) Hahahaha.. Eh, sume lecturer pon ada dalam nih. Eeee pakat eh sume nih?! Adeh malunyee..sampai menggigil tangan nak potong kek. Nak bagi ucapan pon tesekat-sekat. Anak2 mama wat surprise besday party untuk mama rupenye. Sangat nakal yer. Tipu mama! Takpe...takpe..mama pon bole buli korang gak. hehehe.. Tapi alih2 aku plak kene buli balik. Tak aci sungguh.

Nah ni aktiviti sepanjang party yang sempat aku hengat:
  1. Nyanyi lagu Allah selamatkan kamu
  2. Wat wish & thanks
  3. Potong kek
  4. Amik makanan dan makan
  5. Bagi adiah
  6. Aku suap Twisties kat sume anak (no one telepas! miahahaha)
  7. Depa nyanyi lagu Menjaga Hati kat aku!!! (i'm touched)
  8. Depa soh aku nyanyi balik. Aishh geram nih
  9. Amik2 gamba
  10. Sembang2
  11. Kemas2
  12. Abihhh.....
Akhir kata, time kasih to all my students & kawan2 yang menjayakan party tu. Aku sangat terharu. Sampai cani skali surprisenye. Adeh, no word can best describe how i'm thankful to everyone. Tapi yang nyata..ANAK2 MAMA SUME PAKAT TIPU MAMA!!!!

(Cerita ini telah diolah semula dan ditambah monosodium glutamat untuk menyedapkan jalan cerita. Tidak ada kene-mengena dengan makcik kantin atau pihak polis. Hah lagi satu, gambaq2 tunggu part 2 yeh! Sekian)

5 comments:

sailormoon girlz.. said...

alaaa mama sekali-sekali jer anak2 mama tipu mama hehehe..lagipun kami tipu untuk benda yang baik...lagipun apa yang kami buat x sebesar mana yang telah mama wat untuk kami....apa-apa pun kami satu kelas berbangga sangat dpt mama..we all love you...muaahh muaahh muaahh hehehehehe...

Nur hafizah said...

that right what k.dayah say.... we all never 4get u... your are our best mama at this college....

P0cAhoNta$ said...

and all of you are the best i ever had =) i love you guys.. thanks for appreciating me. but, always remember, KNOWLEDGE is important so whoever give you knowledge, appreciate them, thank them. ok?

Permaisuri Hati said...

ha,..betul3...rasanya susah nak dapat student mcmkat sini..pasni kalu kat tmpt len...gerenti xjumpa mcm diorang ni kan..waaaaa...sedeynya....:(

Zilda Faizal Ariffin said...

sbb lah kami ank mama hani xkan lepaskan mama hani pergi jauh dari kami..